torstai 28. heinäkuuta 2016

Vihdoinkin!

Aikaa on vierähtänyt viime vaelluksesta kolme vuotta. Ei sen näin pitänyt mennä, suunnitelmissammehan oli lähteä tarpomaan Caminon alkupätkä ihan pian ensimmäisen reissun jälkeen, mutta elämä tuppaa keksimään omia sivujuonteintaan ja mausteitaan. Viimevuosi oli haastava, tuli eteen vakavaa sairautta ja äitimme saatohoito ja kuolema. Oli iloisiakin asioita, jotka veivät aikaa, Sisko juoksi syksyllä elämänsä ensimmäisen puolimaratonin ja minä kokonaisen. Niihin valmistautumiseen meni aika kivasti kaikki vapaahetket viime kesänä. Mutta ei hätää, Tie on kyllä paikoillaan, odottamassa.

Ja syyskuussa lähdetään, jihuu!! Tälläkertaa lennämme Pariisiin, siellä pari päivää ensin turistihommia, koska Sisko ei oo siinä kirkonkylässä koskaan käynyt. Sitten junalla viiden tunnin matka Bayoniin, Biarritzin viereen, josta jatkamme vielä paikallisjunalla Saint- Jean- Pied- de- Portiin, eli Jannenporttiin, kuten caminontallaajat ko. kaupunkia kutsuvat. Jannenportti sijaitsee Pyreneitten juurella, sieltä olemme varanneet hotellista yhden yön majoituksen (vuorinäköalalla!) ja 8.9 alkaa kapuaminen Pyreneitten yli Ranskasta Espanjaan. Tarkoituksena on päästä Pamplonaan saakka, josta viimeksi aloitimme. Matkaa on taitettavana vain n. 85 km, mutta vuoriston ylityksen vuoksi on kyseessä kuulemma Caminon rankimmat (ja kauneimmat) kilometrit.

Tälläkertaa olemme lähdössä reissuun tosi rennolla ja luottavaisella mielellä. Ei jännitä, ei olla varustauduttu mitenkään erityisesti, aiotaan ottaa chillailumeinigillä tää matka, nautiskella, ei suorittaa mitään. Järjestelyjä on tehty sen verran, että ollaan lentolippujen ja muutamien hotelliöiden lisäksi ostettu netistä junalippuja, eilen viimeinen, Pamplona-Barcelona välille. Sisko on ostanut uuden, isomman rinkan ja makuupussin, itselläni nämäkin ovat vielä to buy-listalla. Lisäksi molempien on hankittava vielä uudet, isommat vaelluskengät. Tämän vuoden Confraternity of Saint Jamesin Piligrim Guides to Spainin Camino Frances on tilattu Englannista, samoin Jaakontien ystäviltä uudet pyhiinvaelluspassit Matka päättyy samalla lailla kuin alkaakin, muutama päivä suurkaupungin vilinässä. Barcelonasta lento kotiin 16.9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti